خواص عجیب بادام زمینی

 

در این مقاله میخواهیم با خواص بادام زمینی آشنا شویم . آیا از خواص بادام زمینی و فواید  بسیار با ارزش بادام زمینی چیزی شنیده اید ؟ بیشتر افراد بادام زمینی را به دلیل طعم و مزه ی خوبی که به آنها می دهد دوست دارند و مصرف می کنند . و بی آنکه بدانند کلی فواید و خواص به بدنشان می رسانند . وب سایت رویکا در این مقاله قصد دارد تا شما را با تمام خواص بادام زمینی به طور کامل آشنا  کند . اگر تا انتهای مقاله را مطالعه کنید ،بسیار متعجب می شوید که چطور یک ماده به این کوچکی می تواند انقدر بر سلامت شما مؤثر باشد .

خواص بادام زمینی

 

بادام زمینی ماده ای است با ارزش تغذیه ای بالا و خواص بی نظیر که مصرف آن برای درمان و سلامت پوست و مو و انواع بیماری ها بسیار مفید است . به عنوان لوبیا ، خانواده ی سویا و گیاهان لپه ای شناخته می شود . در هند جزء دانه های خوراکی طبقه بتدی می شود که بسیار رایج است . نام علمی آن ( Arachis hypogaea ) است .

این ماده منبع عالی از پروتئین ، منگنز ، نیاسین ، فیبر ، اسید فولیک ، بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است .  همچنین خواص بادام زمینی را به اشکال مختلف از جمله سرخ شده ، نمکی ، روکش شکلاتی و کره بادام زمینی مصرف می کنند . این ماده یک غذای پر کالری است . وقتی به صورت خام مصرف می شود ، از مزایای سلامت بیشتری برخوردار است . محصولات تولید شده از بادام زمینی در انواع غذاها ، دسرها ، کیک ها ، قنادی ها ، اسنک ها و سس ها استفاده می شود .

 

۱ . خواص بادام زمینی در سلامت قلب

 

به دلیل زیاد بودن چربی های غیر اشباع در بادام زمینی نسبت به چربی های اشباع ، به طور اطمینان می توان گفت که سالم ترین و مقوی ترین ماده برای سلامتی است . این نسبت چربی های غیر اشباع شده باعث می شود بادام زمینی به عنوان بهترین منبع چربی مناسب قلب شناخته شده باشد . طبق آمار ، خوردن ۴۶ گرم بادام زمینی یا کره بادام زمینی در روز سلامت قلب شما را تضمین می کند . همچنین از سرطان ، بیماری های عصبی و یا قارچی و ویروسی با تولید اکسید نیتریک در بدن جلوگیری می کند .

 

۲ . حفظ و تعادل وزن

 

بادام زمینی علاوه بر چربی های غیر اشباع ، منبع خوبی از پروتئین . فیبر است . همچنین بدون کربوهیدرات است . بنابراین به عنوان یک میان وعده ی مناسب توصیه می شود . خانم ها به طور کل بیشتر در معرض چاقی در مراحل مختلف زندگی قرار می گیرند . به خصوص بعد از حاملگی ، تغییرات هورمونی ، یائسگی و افسردگی . طبق تحقیقات ، خانم هایی که دوبار در هفته بادام زمینی را به عنوان آجیل مصرف می کنند ، میزان ابتلای آن ها به چاقی خیلی پایین است . پس نگران چاقی و یا اضافه وزن خود نباشید . فیبر موجود در بادام زمینی منجر به کاهش وزن شما می شود .

 

۳ . خواص بادام زمینی در کنترل قند خون

 

بادام زمینی یک غذای عالی برای افراد مبتلا به دیابت و یا در معرض خطر ابتلا به دیابت است . بادام زمینی از شاخص قند خون پایین ( GI ) برخوردار است  . متخصصان تغذیه برای کنترل قند خون ، افراد را به خوردن غذاهایی با شاخص زیر ۵۵ تشویق می کنند . بادام زمینی دارای نمره ۲۳ است . همچنین منبع خوبی از پروتئین ، چربی و فیبر هستند . بنابراین در کنترل میزان قند خون بسیار کمک می کند . طبق تحقیقات ، مصرف منظم بادام زمینی به دلیل منگنز موجود در آن ، به جذب کلسیم ، چربی و کربوهیدرات ها کمک می کند . در نتیجه سطح قند خون را در بدن انسان تنظیم  می کند .

 

۴ . سلامت دستگاه گوارش

 

بادام زمینی سرشار از فیبر است . فیبر موجود ، فرآیندهای گوارشی را کند می کند و باعث آزاد شدن انرژی در کل بدن می شود .

 

۵ . محافظ سلامت پوست

 

بادام زمینی به دلیل دارا بودن سطح بالای آنتی اکسیدانی به نام بیوچنانین ، همراه با جنیستین از خسارت های ناشی از رادیکال های آزاد در پوست جلوگیری می کند . بادام زمینی وقتی که آب پز می شود ، آنی اکسیدان موجود در آن فعال تر می شود . مصرف بادام زمینی باعث می شود جوان تر به نظر برسید .

 

۶ . سلامت استخوان ها

 

فواید بادام زمینی

 

آهن و کلسیم موجود در کره بادام زمینی دو ماده مهم انتقال اکسیژن به خون هستند . این انتقال اکسیژن به بهبود بافت استخوان های سالم و قوی کمک می کند . همچنین آهن و کلسیم به عنوان تقویت کننده های انرژی با مقادیر زیادی ویتامین ها و مواد معدنی هستند .

 

۷ . درمان افسردگی با بادام زمینی

 

سطح پایین سروتونین یک عامل اصلی در بروز افسردگی است . تریپتفون موجود در بادام زمینی ، ترشح مواد شیمیایی را افزایش می دهد و به درمان افسردگی کمک می کند . طبق تحقیقات ، مصرف حداقل ۲ قاشق سوپ خوری کره بادام زمینی در طول هفته به حفظ سلامت شما کمک می کند .

 

۸ . محافظ سیستم عصبی در برابر بیماری ها مانند آایمر

 

وجود منبعی از نیاسین ( ویتامین B3 ) در بادام زمینی ، احتمال خیلی اندکی وجود دارد که افراد اختلالات مربوط به حافظه مانند بیماری آایمر را بگیرند . مصرف کره بادام زمینی به دلیل منبع خوبی از نیاسین در بهبود سلول های عصبی کشنده به شدت توصیه می شود .

 

۹ . پیشگیری از سرطان

 

وجود پلی فنولیک در غلظت های بالا و خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در بادام زمینی به پیشگیری از سرطان و کاهش سلول های سرطانی کمک می کند . همچنین اسید کوماریک توانایی کاهش خطر سرطان معده را دارد .

 

۱۰ . تسهیل باروری

 

خواص بادام زمینی برعکس خواص زنیان و خواص تخم کتان  به نوعی است که میتوان در دوران حاملگی نیز از آن استفاده نمود  . اسید فولیک موجود در بادام زمینی تولد کودکان مبتلا به اختلال عصبی جدی یا نقص لوله عصبی را کاهش می دهد . اگر مصرف بادام زمینی در دوران قبل بارداری یا در دوران بارداری انجام شود ، احتمال بیماری تا ۷۰ درصد کاهش می یابد .

 

۱۱ . درمان آفتاب سوختگی

 

از آنجا که ویتامین ای به عنوان درمان در برابر آفتاب سوختگی استفاده می شود . بادام زمینی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین ای  یکی از مواد مغذی برای درمان آفتاب سوختگی می باشد .

 

از دیگر خواص بادام زمینی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

 

  • مصرف بادام زمینی سبب گشاد شدن رگ ها و تسهیل جریان خون می شود . در نتیجه از ه شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند .
  • از دیگر فواید بادام زمینی می توان به تقویت ریه و طحال اشاره کرد . همچنین کلسترول خوب خون را نیز بالا می برد .
  • میزان شیر را در مادران شیرده زیاد می کند و بسیار مقوی است .
  • مصرف بادام زمینی درد معده را کاهش می دهد و از رفلاکس معده جلوگیری می کند .
  • به عنوان نرم کننده سینه استفاده می شود و سرفه خشک را برطرف می کند .
  • به دلیل ملین بودن روغن بادام زمینی به شدت برای درمان یبوست توصیه می شود .خواص بادام زمینی

 

ارزش غذایی بادام زمینی

 

ارزش غذایی بادام زمینی

 

بادام زمینی منبع خوبی از چربی های سالم ، پروتئین و فیبر است . همچنین حاوی مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها ، پتاسیم ، فسفر ، منیزیم و ویتامین B هست . با اینکه کالری بالایی دارد اما سرشار از مواد مغذی و کم کربوهیدرات است . [3]

طبق گزارشات از وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ، در ۱۰۰ گرم بادام زمینی مواد با مقادیر زیر وجود دارد :

کالری : ۵۶۷

شکر : ۲۵٫۰۸ گرم

مواد مغذی

پروتئین

 

کربوهیدرات

فیبر

شکر

 

 

۲۵٫۰۸ گرم

۱۶٫۱۳ گرم

۰۸٫۰۵ گرم

۰۴٫۷۲ گرم

 

 

چربی ها

 

 

 

چربی های اشباع شده

چربی های غیر اشباع شده

 

 

 

۰۶٫۲۸ گرم

۲۴٫۴۳ گرم

 

مواد معدنی پتاسیم

 

فسفر

منگنز

کلسیم

سدیم

آهن

زینک

 

۷۰۵ میلی گرم

 

۳۷۶ میلی گرم

۱۶۸ میلی گرم

۹۲ میلی گرم

۱۸ میلی گرم

۰۴٫۵۸ میلی گرم

۰۳٫۲۷ میلی گرم

 

 

 

 

ویتامین ها

 

 

ویتامین  B-3 ( نیاسین )

 

ویتامین  E ( آلفا توکوفرول )

ویتامین B-1 ( تیامین )

ویتامین B-6 ( پیریدوکسین )

ریبوفلاوین ( ویتامین B-2 )

فولات ( ویتامین B-9 )

۱۰٫۰۷ میلی گرم

۰۸٫۳۳ میلی گرم

۰٫۶۴ میلی گرم

۰٫۳۵ میلی گرم

۰٫۱۴ میلی گرم

۲۴۰ میکروگرم

 

مخلوط چربی های سالم ، فیبر ، پروتئین و سایر مواد مغذی موجود در بادام زمینی آن را به یک ماده ی با ارزش تبدیل کرده است که فواید بی شماری دارد . زمانی که شما بخواهید آن را با کراکر ها ، چیپس و سایر میان وعده ها و غذاهای کم کربوهیدرات مقایسه کنید ، متوجه می شوید که بادام زمینی سالم ترین میان وعده است . [2]

 

سایر ترکیبات مهم در مغز بادام زمینی

 

    • از ترکیبات مهم در بادام زمینی ، می توان به آنتی اکسیدان و بیواکتیو اشاره کرد : بسیاری از آنتی اکسیدان ها در پوست بادام زمینی و بادام زمینی خام وجود دارد که به ندرت خورده می شوند .
    • رسوراترول : این ترکیب یک آنتی اکسیدان قوی مؤثر در کاهش خطرابتلا به سرطان و بیماری های قلبی است . بادام زمینی
    • کوماریک اسید : یک پلی فنل است که به عنوان آنتی اکسیدان اصلی در بادام زمینی شناخته شده است .
    • فیتیک اسید : در صورتی که بادام زمینی همراه سالاد یا غذای دیگری خورده شود ، فیتیک اسید موجود در آن در جذب آهن و زینک اختلال ایجاد می کند .
    • ایسفلاوون ها : که شایع ترین آن ژنیستئین است که در فیتواستروژن ها طبقه بندی می شود .
    • فیتواسترول : این ترکیب در روغن بادام زمینی به مقدار زیادی یافت می شود . شایع ترین آن بتاسیتوستول است که جذب کلسترول از ذستگاه گوارش را کاهش می دهد . [1]

فواید مواد مغذی اصلی در بادام زمینی

 

۱ . منبع سرشار از پروتئین

 

پروتئین برای ساخت و ترمیم سلول های بدن ضروری است . بادام زمینی منبعی سرشار از پروتئین گیاهی است به طوریکه در ۱۰۰ گرم آن ۲۵٫۰۸ گرم را شامل می شود . پس می تواند نیاز پروتئین روزانه هر فرد را تامین کند . پروتئین مورد نیاز هر فرد بسته به سن و میزان فعالیت افراد متفاوت است . طبق آمار و تحقیقات میزان پروتئین روزانه مورد نیاز در بزرگسالان به شرح زیر است :

خانم ها : ۴۶ گرم در روز

آقایان : ۵۶ گرم در روز

 

۲ . بادام زمینی منبعی از فیبر غذایی

 

فیبر یک ماده مغذی برای سلامت به خصوص برای قلب است . خوردن غذاهای سرشار از فیبر باعث افزایش سطح کلسترول خون می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سکته مغزی ، چاقی و دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد . اگر در بین مواد غذایی دنبال منابع خوبی از فیبرهای رژیمی هستید کافی است در میان وعده ها و غذاهایتان از بادام زمینی استفاده کنید . در ۱۰۰ گرم بادام زمینی ۰۸٫۰۵ گرم فیبر وجود دارد که تقریبا یک چهارم از مصرف فیبر برای آیان و یک سوم برای خانم ها توصیه شده است . معمولا در رژیم های غذایی میزان توصیه شده مصرف فیبر در روز به شرح زیر است :

خانم ها : ۲۸ گرم در روز

آقایان : ۳۴ گرم در روز

 

۳ . ماده ی غنی از چربی های سالم

 

در بخشی از رژیم غذایی هر کسی مقداری چربی های سالم باید وجود داشته باشد . به عبارتی اسیدهای چرب بخش اساسی هر رژیم غذایی هستند . در بادام زمینی هم اسیدهای چرب اشباع نشده و هم اشباع شده وجود دارد . اما میزان اسید های چرب اشباع نشده به مراتب بیشتر است . همانطور که می دانید مصرف چربی های غیر اشباع نسبت به چربی های اشباع شده و ترانس می تواند به راحتی سطح کلسترول خون را پایین آورد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را کاهش دهد .

 

مصارف بادام زمینی

 

بادام زمینی در صورتیکه به شکل آرد بادام زمینی مصرف شود ، محتوای پروتئینی بالا و طعم خوبی دارد . همچنین بدون گلوتن است . نسبت به کره بادام زمینی هم چربی کمتری دارد در نتیجه به عنوان میان وعده ی معروف در ایالات متحده جنوبی مورد استفاده قرار می گیرد . در کشورهایی مانند هند و چین و غرب آفریقا بسیار محبوب است . به دلیل خواص فوق العده ای که دارد در درمان سوء تغذیه و بیماری های پوستی نظیر خارش و آکنه بسیار مؤثر است و به عنوان محصول زیبایی به کار می رود .

 

کدام نوع از بادام زمینی از نظر سلامتی مفید تر است ؟

 

انواع بادام زمینی

 

سالم ترین نوع بادام زمینی ، بادام زمینی خام است . همچنین کره بادام زمینی یک انتخاب عالی است . عده ای بادام زمینی را به صورت شور دوست دارند . گرچه این نوع از بادام زمینی به دلیل مصرف زیاد سدیم با فشار خون بالا و بیماری قلبی در ارتباط است ، زیاد توصیه نمی شود . طبق تحقیقات افرادی که میتلا به فشار خون بالا هستند روزانه می توانند فقط معادل ۱ قاشق چایخوری نمک مصرف کنند .

در صورت امکان بادام زمینی را با پوست انتخاب کنید . پوست بادام زمینی سرشار از آنتی اکسیدان است . آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک می کنند . اصولا تولیدکنندگان برای نمکی کردن بادام زمینی در حین فرآیند نمکی کردن و بو دادن پوست آن را جدا می کنند . شما می توانید بادام زمینی یا کره آن را به عنوان میان وعده ای مقوی در طول روز میل کنید . همچنین در وعده های اصلی به سالاد ها یا غذاهای تایلندی به عنوان افزودنی فوق العاده می توانید اضافه کنید .

 

عوارض و خطرات بادام زمینی

 

  • بادام زمینی حاوی پروتئین هایی به نام آراچین و اراچین است . برخی از افراد نسبت به این پروتئین ها به شدت آلرژی و حساسیت دارند . برای این افراد بادام زمینی می تواند یک واکنش آلرژیک خطرناک باشند .
  • بادام زمینی دارای کالری بالایی است . اگر بادام زمینی را در حد متعادل و نرمال میل کنید هیچ عوارضی ندارد . در صورتی که در مصرف آن زیاده روی کنید منجر به افزایش وزن می شود .
  • اگر بادام زمینی را به صورت شور مصرف کنید ، به دلیل دارا بودن سدیم زیاد ، سلامت کمتری نسبت به بادام زمینی خام برخوردار است . اما اگر در حد نرمال مصرف شود می توانید بدون هیچ عوارضی در رژیم غذایی سالم خود استفاده کنید .
  • آلودگی بادام زمینی منجر به تولید مواد سمی در نتیجه از دست دادن اشتها و تغییر رنگ چشم ها ، یرقان و مشکلات کبدی می شود .
  • مشکلات کیسه صفرا و درد ناحیه ی شکمی می تواند از دیگر عوارض مصرف زیاد بادام زمینی باشد . در نتیجه به افراد دارای سنگ صفرا توصیه می شود از مصرف بادام زمینی اجتناب کنند .

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها